Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Iratmegsemmisítők
Vágógépek
Laminálás
Spirálkötés
Iratsínek
Címkézőgépek
Számológépek és adapterek
Vonalkód olvasó
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat

Számológépek és adapterek

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

A számológép és a tudományos számológép – hűséges társak a tanulásban és a munka világában

A számológép és a tudományos számológép nem hiányozhat egyetlen iskolai felszerelésből sem, de a munkahelyen és akár a háztartásban is nagyon hasznos lehet. Azokban az irodákban is, ahol számokkal dolgoznak, ezek az egyszerűen kezelhető eszközök még mindig népszerűek annak ellenére is, hogy a kalkulátor funkcióval rendelkező számítógépek és okostelefonok szinte mindenhol elérhetők. Egy klasszikus kalkulátor vagy zsebszámológép segítségével akár akkor is folytathatja a munkát, ha az áramellátás megszakad, vagy ha nincs bekapcsolva a számítógép. Webshopunk kínálatában természetesen megtalálhatja az irodatechnikai eszközök között a klasszikus számtani segédeszközt is – minden igényhez, különféle verziókban, kedvezmények áron.

A legnépszerűbb márkák nálunk is megtalálhatók, úgymint:

  1. Sencor számológép,
  2. Casio számológép,
  3. Deli Macaron számológép,
  4. Office Depot zsebszámológép.

A legtöbb márka egyaránt kínál zseb-, tudományos és asztali modelleket.

Klasszikus eszközök, modern funkciók

Ha egy gyors számolásra van szükség, ma már nagyon kevesen ragadnak papírt és tollat, s állnak neki az iskolában tanult módszerrel kiszámolni az eredményt – különösen, ha nagyobb számokról és összetettebb számtani műveletekről van szó. Minden mobiltelefon rendelkezik ezzel a funkcióval, de néha a klasszikus, csak számolásra kitalált eszköz hatékonyabb és praktikusabb, mint az okostelefon érintőképernyője vagy a számítógép billentyűzete. Vizsgahelyzetekben csak bizonyos funkciókkal rendelkező eszközök engedélyezettek, és az okostelefon tabu, mint potenciális online kutatási forrás. De az egyszerű számolóeszközök keresettek sok irodában továbbra is, hiszen ezek a készülékek praktikus társként szolgálnak a bonyolultabb kalkulációkhoz, amikor számolás mellett a laptopon fájlokat nézegetünk. A könyvelők, a pénzügyi szakemberek és az adószakértők is szívesen használják ezeket a megbízható, egyszerűen használható, de rendkívül okos készülékeket. Ilyenkor teljes mértékben a számokra és a számtani műveletekre koncentrálhatunk anélkül, hogy nagy képernyőt kellene nézni, vagy a mobiltelefonon felugrana számolás közben egy chatablak vagy bármilyen más értesítés. A számítógéppel ellentétben itt a számolás gyorsasága nem függ sem a rendszer, sem a hálózat sebességétől – csak az számít, hogy az eszköz használója milyen gyorsan képes bevinni a számadatokat.

Funkciók minden igényre

A matematikaórákhoz és a tudományos számításokhoz vannak olyan eszközök, amelyek megfelelő funkciógombokkal és számmemóriával rendelkeznek – ezek a tudományos számológépek. A klasszikus papírnyomtatású elektronikus modell széles körben használt eszköz az ellenőrzéshez és az előszámításhoz, különösen a számviteli és adóhivatalokban. Egy ilyen készülék, mely nyomtatóval is rendelkezik, az üzleti és az adószámításhoz speciális funkciókat is ellát. A zsebszámológépek és az asztali modellek áramellátását többnyire kisméretű gombelemek biztosítják, de vannak elektromos árammal működő típusok is. Az okos számológépek elboldogulnak trigonometrikus függvényekkel, kétdimenziós statisztikákkal, de különleges jellemzőik közé tartozik az automatikus frakciószámítás, a funkciótáblázat és a prímfaktorizáció is többek között.

Ár, minőség

A számológép ár sok tényezőtől függ – az eltérő funkciók mellett sok esetben a márkát, az ahhoz társuló minőséget és megbízhatóságot fizeti meg a vásárló. A fent említett márkanevek, mint például a Casio, a Sencor már több területen is bizonyítottak, elektronikai termékeik magas színvonalat képviselnek, így ezek a termékek hosszú élettartamú, megbízható társak lesznek az iskolai életben és a munka világában egyaránt. A Macaron és az Office Depot saját márkás készülékei szintén kiváló minőséget képviselnek, s régóta a piacon vannak. Hosszabb távon sokkal jobban megéri egy elismertebb, kipróbált gyártótól vásárolni, mint az alacsonyabb árú, s ezzel együtt silány minőségű, rövidebb élettartamú eszköz mellett letenni a voksot.