Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Kiegészítők
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
PC periféria
PC komponens
TOP márkák
ASUS laptop
Lenovo laptop
HP laptop
Acer laptop
DELL laptop
További laptop márkák...
Szoftver

Lenovo laptop

(101 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal

Lenovo laptop – stílusos minőség, robusztus kialakítás

Egy Lenovo laptop vagy Lenovo notebook mindig jó választás, ha otthoni vagy irodai használatra keresünk jó ár/érték arányt képviselő gépet, de a gyártó gamer laptop modelljei – vagyis a Lenovo Legion sorozat tagjai - is nagy népszerűségnek örvendenek kiváló formatervezésük, alacsony energiafogyasztásuk, csendes működésük, intuitív kezelhetőségük, megfizethető áruk miatt. A legnépszerűbb Lenovo notebook modellek: Lenovo IdeaPad, Lenovo Legion, Lenovo Thinkpad, Lenovo Yoga.

Az 1984-ben alapított, Legend, később Legend Novo – vagyis Lenovo – néven futó amerikai/ázsiai vállalat kezdetben számítógép perifériák értékesítésében szakosodott, majd az 1980-as évek végén kezdte piacra dobni saját termékeit, de igazán nagy befolyásra az IBM számítógépes részlege és a Motorola felvásárlása után tett szert, így ma már a világ egyik legnagyobb számítógép gyártója, hatalmas termékkínálattal, nagyon széles vásárlóközönséggel. 

Lenovo IdeaPad – minőségi alapgép a legváltozatosabb célokra

2008-ban útjára indított IdeaPad sorozatot átlagos felhasználók számára tervezték. A sokféle lenovo laptop közül ezt az otthoni vagy irodai, hétköznapi feladatokhoz, internetezéshez, szöveg- vagy fotószerkesztéshez, levelezéshez teljesen megfelelő alapot adnak ezek a gépek, nem túl erősek, nincsenek telezsúfolva csili-vili funkciókkal, viszont kis tömegűek, könnyen hordozhatók, és 3-4 évig biztosan lehet rájuk számítani.

Természetesen a hardveres alap erőssége vagy a kijelző mérete függvényében lényegesek lehetnek a modellek közötti különbségek. Ha szempont a gép könnyű hordozhatósága, érdemes kisebb méretű, 14 hüvelyk átmérőjű kijelzővel rendelkező termék mellett dönteni, de ha filmet néznénk, vagy dolgoznánk a gépen, egy 17 hüvelykes kijelzős modell lesz a legcélszerűbb választás.

Ha nem tudunk, vagy nem akarunk számítógép és tablet között dönteni, a 2in1 megoldások között válasszunk! Mint érintőképernyős laptop vagy mint billentyűzetes tablet, ezek a készülékek a táblagépek és a számítógépek erényeit ötvözik igen szerencsés módon. Az egyszerű és intuitív kezelésnek köszönhetően az érintőképernyős laptop nagyon könnyen használható, nagy rugalmasságot kínál, és a hasonló termékek árához képest megfizethető kategóriát képvisel a maga kétszázezer forint körüli árával. Ha picivel többet is hajlandóak vagyunk költeni, a prémium megoldásokat kínáló Lenovo Yoga, Lenovo Flex illetve az Ultrabook család tagjai között érdemes keresgélni.     

A sorozat tagjai között természetesen gamer notebook is található. Az IdeaPad Gaming 3 viszonylag erős videókártyájának és processzorának köszönhetően a legújabb játékok futtatására is megfelelő lehet, közepes beállítások mellett.

Lenovo Legion – a gaming megoldása

A technikai specifikációk jók, a kijelző felbontása és mérete nagy – a 144 Hz-es képfrissítés sem ritka-, a processzor és a videokártya megfelelő, az RGB világítás menő, és bár a hangszórók vagy az akkumulátor minőségére lehet panasz, a 2-300 ezer forintos gamer laptop ár az apró hibákat könnyen jóvá tesz, vagyis belépő szintű áron nyújt középkategóriás vagy annál picit magasabb képességeket. Vagyis célszerű választást jelent minden játékos számára. A család legkedveltebb modellje a Lenovo Legion 5.

Lenovo Thinkpad – a mobil munkaállomás

Ezeket a gépeket kifejezetten üzleti használatra tervezték, mert extra biztonsági lehetőségeket kínálnak a fájlok titkosításához, és általában a legfrissebb Windows verzió is jár hozzájuk. A sok órányi működést biztosító akkumulátor és a masszív kialakítás miatt nagyon népszerű a Lenovo Thinkpad minden modellje a sokat utazó üzletemberek körében, és mert nagyon kedvező áron hozzájuk lehet jutni.

Pro és kontra

Összességében minden egyes Lenovo notebook jó ár/érték arányt képvisel - főleg a felsőbb kategóriákban. Noha van néhány probléma a gépekkel – ilyen jellemzően a billentyűzet beakadása néha, illetve a gépek melegedése –, remek kijelzőkkel rendelkeznek, hosszú várható élettartammal, így bárkinek jó szívvel ajánlhatók, de ha szempont a vásárlás során a laptop ár, szinte kötelező ezen termékek valamelyike közül választani. A gyártó kínálata olyan széles, hogy bárki könnyen megtalálhatja az igényeinek és céljainak legjobban megfelelő terméket, akár üzleti notebook, akár gamer laptop vásárlás a cél, a Lenovo termékei megfizethető árú, jól teljesítő alternatívát jelentenek.