Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Drón és kiegészítő
Elektromos játék
SONY Playtsation konzol
SONY Playtsation játékszoftver
Microsoft XBOX konzol
Microsoft XBOX játékszoftver
LEGO
Társasjáték
Gamer székek
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Drón és kiegészítő

(1 termék)
/ 1 oldal
DJI Mavic 3 Classic (EU) drón
Raktáron
639 999 Ft

/ 1 oldal

A drónok arca

A drón (vagy drone) egyik legismertebb gyártója a kínai DJI cég. Kis méretű, kompakt drónjai, a Mavic Pro illetve a Mavic 2 Pro légi fényképezésre és videozásra használhatók. Egy olyan találmányról van szó, amellyel csodálatos videókat készíthet, aki ért hozzá, de ami remek szórakozást is tud nyújtani az interneten, ha például egy kutya frizbinek nézi. Rendezhetünk vele fénykiállítást, de a médiában való tudósításhoz, vagy épp a pusztító hurrikánok utáni segítségnyújtásnál is használják.

Ezek az eszközök a távolból vezérelhetők, akár okostelefonról vagy táblagépről. A vezeték nélküli kapcsolat lehetővé teszi, hogy a pilóták madártávlatból szemlélhessék a drónt és környékét. A felhasználóknak alkalmazások is rendelkezésükre állnak a GPS-koordináták előre programozásához és automatikus repülési útvonalak létrehozásához a készülék számára. Egy másik praktikus, vezeték nélküli funkció lehetővé teszi az akkumulátor valós idejű nyomon követését, ami fontos szempont, mivel a drónokba kicsi akkumulátorokat építenek annak érdekében, hogy alacsonyan tartsák súlyukat.

Tucatnyi különböző funkcióval és kiegészítővel rendelkezhetnek attól függően, hogy mire szeretnénk használni őket, de szinte minden modell el van látva alapvető biztonsági funkciókkal, például érzékelőkkel, amelyek segítenek elkerülni az akadályokat; és „hazatérés” lehetőséggel, amely egy gombnyomással automatikusan visszahozza a drónt az indítási pontjára. Egy másik funkció magában foglalja a nyomonkövetést, azaz a gép automatikusan követ személyeket vagy járműveket. Ez mind felügyelethez, mind videókészítésre használható. Egyes modellek lehetővé teszik a sötétben látást, és a hőképek felülnézetből történő rögzítését. Bizonyos készülékekhez különféle kamerákat is csatlakoztathatunk.

A drónok felhasználásuk és felépítésük szerint is kategorizálhatók. A szabadidős készülékek ára a beépített képességeiktől, illetve az általuk készített felvételek minőségétől függ. A leggyakoribbak a többrotoros modellek, amelyeket a repüléshez használt propellerek száma definiál. A legtöbb rotoros drón quadcopter, azaz négy légcsavar segítségével repül. Ezeket általában fényképezéshez és videokészítéshez használják, könnyebben manővereznek, és megfizethetőbbek, mint más típusú szabadidős drónok. Ide tartozik a játék drón és a verseny drón is.

A játék drónok tipikusan a legkisebb és legolcsóbb típusú drónok, amelyek általában könnyű műanyagból készülnek, és gyakran egyáltalán nem, vagy csak nagyon gyenge minőségű fényképezőgéppel rendelkeznek. A versenydrónok rendkívül érzékeny gépek, melyek lehetővé teszik a profik számára, hogy komoly akadálypályákon versenyezzenek velük. Ezek elérhetik a 140 km/óra sebességet is, irányításuk magasabb szintű készségeket igényel. Mivel kihagyják belőlük az akadályok elkerülését szolgáló funkciókat, állandó figyelmet követelnek a vezetőtől.

A kamerás drónok beépített kamerával rendelkeznek, amely lehetővé teszi a pilóta számára, hogy kövesse, merre jár a készüléke anélkül, hogy magát a készüléket látná. A kamerák segítik a felhasználóknak felderíteni a nehezen elérhető helyeket is, sőt akár sorsfordító eszközök lehetnek az elsősegélynyújtók számára, különösen a keresési és mentési helyzetekben.

A joystick és a GPS-rendszer segítségével a legtöbb lakossági drón működése nem tűnik bonyolultabbnak, mint egy videojáték. Az egyszerű felhasználói felület mögött azonban egy gyorsulásmérő, egy giroszkóp és más összetett technológiák dolgoznak, amelyek a drónrepülés mechanikáját a lehető legegyenletesebbé teszik. A bonyolult tervezés azt jelenti, hogy a pilótáknak nem kell foglalkozniuk az egyensúly, a tolóerő és más bonyodalmak miatt.

A drónok tehát sokoldalú berendezések, amelyek kihasználják a vezeték nélküli technológia lehetőségeit, hogy mindenre képesek legyenek a videofelvételtől a vészhelyzetekben való segítésig, és ahogy a technológia fejlődik, a világ pedig egyre több ponton összekapcsolódik, egyre több hasznukat vehetjük majd.