Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Iratmegsemmisítők
Vágógépek
Laminálás
Spirálkötés
Iratsínek
Címkézőgépek
Számológépek és adapterek
Vonalkód olvasó
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat

Címkézőgépek

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Cimkenyomtató és feliratozógép

A cimkenyomtató számos területen a mindennapok része. A kereskedelemben törvény írja elő, hogy az importált termékeket áruismertető címkével kell ellátni, az üzletekben pedig az árak kiírására vagy a polcok feliratozására használják az etiketteket. A gyártásban a félkész termékek is címkét kapnak, mert a minőségbiztosítás miatt fontos, hogy visszakövethetők legyenek. Az egészségügyben is elterjedt a címkék használata a laboratóriumi mintavételek, vérvételek eredményeinek, a raktározásban pedig a raklapok és egységcsomagok egyértelmű azonosításához. Az irodákban vonalkóddal látják el a dokumentumokat, egyes könyvtárakban pedig a könyveket.

A vonalkódok és az egyéb információk – például az összetevők vagy a forgalmazó – kinyomtatására többféle lehetőség van: a leggyakoribb közülük a lézer-, illetve tintasugaras nyomtató, és a címke- vagy etikettnyomtató. Az előbbiekkel A/4-es méretű, öntapadós lapot tudunk kinyomtatni, amely a megfelelő méretű címkékre van felosztva. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy ha csak néhány címkére van szükségünk, akkor a maradék kárba vész, vagy csak nagyon nehezen tudjuk felhasználni, ezenkívül pedig egy címke ára sokkal többre jön ki, mint a tekercses változatnál.

Teljesítmény

Ha napi 200 címkénél többet nyomtatunk, az egyszerűbb és költséghatékonyabb előállítás érdekében érdemes beszereznünk egy cimkenyomtatót. Egy ilyen címkézőgép a kis teljesítményű asztali modellektől kezdve az ipari felhasználásra szánt darabokig számtalan változatban elérhető. Beszerzésük ugyan egyszeri beruházást jelent, az induló költség azonban gyorsan megtérül. Egy asztali cimkenyomtató nagyjából napi 200–2000 darab, bármilyen méretű címke nyomtatására alkalmas. Kapunk hozzá egy magyar nyelvű, könnyen használható címketervező programot is.

Mire tesszük?

A címke fajtája, ezáltal a nyomtató típusa attól függ, hogy mit szeretnénk felcímkézni. Gyorsan cserélődő termékeket elég termoetikettel ellátni: azt jelenti, hogy egy hőre érzékeny papír melegítésével keletkezik a nyomtatási kép, magyarán a nyomtatófej ráégeti az etikettre az információt. Ez a típus jár a legalacsonyabb költségekkel, viszont a módszer nem igazán tartós, mert a címkén lévő feliratok hamar kifakulnak, eltűnnek. Az ilyen címkézőgép csak termocímkét tud nyomtatni, transzferes nyomtatásra nem alkalmas. Ha hosszú távra szánjuk a vonalkódokat vagy a feliratokat, akkor inkább a termo-transzfer nyomtatót ajánljuk, amely papírcímkét és transzferszalagot együttesen használ a nyomtatáshoz. Ez a fajta nyomtatás sokkal tartósabb, és nemcsak termocímkét nyomtathatunk velük, hanem megfelelő transzferszalaggal a papír címkéken kívül karton vagy műanyag címkéket is.

A feliratozógép

A feliratozógép más technológiával működik: nem igényel festéket, hanem bele kell helyezni egy szalagot, betáplálni a szöveget, és a mechanikus nyomás hatására megjelennek a szalagon a betűk. Ezek hátulról kerülnek fel a szalagra, így a szöveg egy plusz rétegnyi védelmet kap. Ezzel a technikával tartós, strapabíró, a kopásnak is ellenálló címkéket nyomtathatunk, amelyeket sokféle felületen használhatunk majd: iratok rendezéséhez, fűszertartók, konyhai tárolók felcímkézéséhez, dekoráláshoz vagy csomagoláshoz.

A feliratozó szalagok különféle színekben és méretekben elérhetők, a rájuk kerülő írás ellenáll a fénynek, a nedvességnek és a súrlódásnak is. Az erősebb feliratozógép szalagok a durvább felületek címkézésére is alkalmasak, sőt az igazán jó minőségűek a rozsdát és az UV-sugárzást is kibírják.

A címkenyomtatók és a feliratozógépek egyik legismertebb gyártója a Brother cég. A nemzetközi csoport Magyarországon 1991 óta van jelen. A Brother szalagokon laminált fedőréteg biztosítja a védelmet a külső hatásoktól. Találunk köztük arany- és ezüstszínű, csillogó felületű változatokat is ünnepi feliratok készítéséhez, kísérőkártyákra, ajándékokra, vagy egyedi készítésű tárgyakra.