Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Hűtés
Fűtés
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Vérnyomásmérő, mérleg és masszázsfotel – wellness és egészség otthon

Vannak élethelyzetek, amikor a „wellness és egészség” szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, konditermek, szaunák, uszodák, gyógyfürdők nem elérhetőek. Ilyen volt például a koronavírus-járvány több hullámának időszaka, amikor senki sem vehette igénybe ezeket a szolgáltatásokat, de előfordulhat egyéni akadályoztatás is. Az egészségügyi ellátásokhoz való hozzájutás is nehézkessé válhat, ahogy ez szintén előfordult már, az egész országra vonatkozóan. Ilyenkor értékeljük igazán, ha az otthonunkban is testileg-lelkileg feltöltődhetünk a mindennapok rohanásában, és ha magunk is ellenőrizni tudjuk egészségünk alapvető mutatóit. Szerencsére ma már nem túl nagy beruházással beszerezhetők a különböző egészségvédő és welness termékek, így ellenőrizni tudjuk a súlyunkat, vérnyomásunkat és vércukorszintünket; vagy ha csak kényeztetésre vágyunk, bekapcsolhatjuk az infralámpát vagy a masszázsfotelünket.

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás az alapja mindennek, ám vannak olyan eszközök és lehetőségek, amelyek segíteni tudnak minket a fitt és egészséges élethez vezető úton. Nagyon fontos – különösen amikor nincs lehetőség minden panaszunkkal orvoshoz fordulni segítségért –, hogy rendelkezésünkre álljon otthon néhány alapvető eszköz, amellyel egyes életfunkcióinkat monitorozni tudjuk.

Vannak olyan termékek, amelyek szinte minden háztartásban megtalálhatók. Ilyen a lázmérő vagy a személymérleg, de sokan tartanak otthon vércukorszint mérőt vagy vérnyomásmérőt is. Az elmúlt évtizedben az okoseszközök elkezdték meghódítani a világot, s az okostelefon, az okosóra mellett megjelent az okosmérleg is. Elsősorban a sportolók körében vált gyorsan népszerűvé összetett funkcióinak köszönhetően. Egy okosmérleg a pontos testtömegen kívül képes meghatározni a testösszetételt (vagyis, hogy testünknek hány százalékát teszik ki a csontok, hány kiló zsír, izom vagy víz található szervezetünkben), kiszámolja a BMI-t (a testtömegindexet), vagyis jóval pontosabb képet ad a fizikai állapotunkról, mint egy sima személymérleg. Fontos tudni, hogy testsúlyunk és annak változása nem csupán arról ad információt, hogy aktuális étkezési szokásaink megfelelők-e. A hirtelen súlycsökkenés vagy -növekedés valamilyen betegséget is jelezhet számunkra. Érdemes tehát időről időre ráállni a mérlegre. Ugyanilyen hatékony megelőzési stratégia lehet a vércukorszint mérő és a vérnyomásmérő rendszeres használata egy egészséges ember számára is. Ha kilengést tapasztalunk értékeinkben, van lehetőségünk egyből orvoshoz fordulni, aki az időben észlelt problémát nagyobb eséllyel tudja megszüntetni.

Hála korunk vívmányainak, a fent bemutatott alapvető felszerelések mellett számos más eszköz is rendelkezésünkre áll még, amelyekkel otthon magunk is tehetünk egészségünk megőrzéséért, esetleg a gyógyulásunkért, akár az orvosi kezelést kiegészítve. Van már lehetőség otthonra is beszerezni ön- és szívdiagnosztikai eszközt, amely EKG-t készít, s annak kiértékelését is elvégzi. Vásárolhatunk otthonra infralámpát vagy fényterápiás eszközt is. Az infralámpa főként a szövetek felmelegítése által fejti ki hatását, lazítva ezzel az izmokat, fokozva az érintett terület vérellátását, oxigén- és tápanyagfelvételét, csökkentve a gyulladást. A fényterápia inkább az immun- és hormonrendszerünkre van kedvező befolyással, valamint az anyagcserére, a vérnyomásra – egyszóval szinte az egész szervezet működésére.

Akik kezelések helyett egy kis házi wellness élményére vágynak, azok választhatnak egy jó masszírozógépet, amely garantáltan segíti majd testi-lelki felfrissülésünket egy stresszes, fárasztó nap után. Ha pedig az állóképesség növelése, esetleg a mozgás általi stresszlevezetés a cél, többféle kondigép, fitness eszköz is beszerezhető otthonra, így megszűnik a konditermeknek és az időjárásnak való kiszolgáltatottság.

A wellness és egészség kérdésköre egész életünkben fontos, mindenféle körülmények között. A testi és lelki egészség, valamint a jóllét szorosan összefüggenek egymással, így, ha jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben, ezen a téren kell megtennünk az első lépéseket.