Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Iratmegsemmisítők
Vágógépek
Laminálás
Spirálkötés
Iratsínek
Címkézőgépek
Számológépek és adapterek
Vonalkód olvasó
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat

Spirálkötés

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Spirálozógép használatával esztétikusan rögzített dokumentumokat készíthet

A spirálozógép ma már a legtöbb irodában megtalálható, nem véletlenül. Segítségével lehetővé válik, hogy kinyomtatott papírlapjainkból egy esztétikus, átlátszó (vagy egyéb) műanyag borítóval és kemény hátlappal ellátott, lapozható, füzetszerű dokumentumot hozzunk létre. Kiemelném az esztétikus jelzőt, ugyanis ez az egyik legnagyobb előnye a használatának. Papírlapokat egymáshoz rögzíteni számtalan módon lehet (gémkapoccsal, tűzőgéppel, lyukasztás utáni lefűzéssel stb.), de esztétikusan, elegánsan rögzíteni irodai körülmények között nem olyan egyszerű. Erre a problémára nyújt megoldást ez a praktikus irodai kisgép.

Iratfűzésre alkalmas spirálozó alapvetően három típusban létezik: fém, műanyag vagy mindkét típusú spirálkötéshez alkalmas kivitelben.

A leginkább elterjedt a műanyag spirálozógép. Ez a legolcsóbb, használata a legegyszerűbb. Első lépésben egy lenyomható kar segítségével a megfelelő helyeken kilyukasztjuk a papírlapokat. Ezután, szintén a kar segítségével, a műanyag spirált szétnyitjuk, és ráhúzzuk a papírlapokat, a víztiszta előlapot és a hátlapot. Összezárjuk a gerincet, és készen is van a dokumentumunk. A későbbiekben a gerinc szükség esetén ismét szétnyitható, és az iratunk új lapokkal bővíthető. Szanálás esetén a gerinc és a fedőlapok is újra felhasználhatók. A gép működtetése előképzettséget nem igényel, bárhol könnyedén boldogulunk vele. Mivel a spirál hátulja lapos, ezért a dokumentumok egymásra fektetve is jól tárolhatók, könnyen postázhatók.

A fém spirálozógéppel készített anyagok a műanyaggal ellentétben nem szétbonthatók, használatával teljesen átfordítható kötés képződik. Főleg olyankor használjuk, amikor fontos a tartós, stabil, terhelést jól tűrő kötés (pl. falinaptár, spirálfüzet).

Melyik típust válasszuk?

Bármelyik modell megvásárlása előtt gondoljuk át, hogy milyen gyakran fűzünk iratokat, valamint, hogy azok milyen méretűek és vastagságúak. Az egyes gépek különböző spirálozási és lyukasztási kapacitással bírnak, tehát eltérő, hogy milyen maximális vastagságú iratokat készíthetünk velük. (A fedő- és hátlap vastagságát is vegyük figyelembe.) Ezek az adatok egyértelműen fel vannak tüntetve a gépek leírásában, érdemes rájuk odafigyelni. 

Praktikus, ha olyan gépet választunk, amelyiknek van papírgyűjtő tartálya, és összegyűjti, egy helyen tárolja a lyukasztáskor keletkezett apró korongocskákat.

Egyszerű működése, könnyű használhatósága, és a képzett kötés oldhatósága miatt otthoni, iskolai, irodai használatra leginkább a műanyag spirálozó használata javasolható.

A fém spirálozó már egy profibb eszköz, kifejezetten naptárak, füzetek, és egyéb fémmel fűzött kiadványok elkészítéséhez ajánlott a használata, leginkább nyomdáknak, fénymásoló szalonoknak. A mindkét megoldással rögzíteni képes, profi eszközök már kifejezetten kötészettel foglalkozó vállalkozásoknak, nagy hivataloknak ajánlottak.

Ha Ön is esztétikus, elegáns dokumentumokat szeretne kiadni a kezéből, itt az idő beruházni egy spirálozógépbe. Az Office Depot kínálatában minden szükséges hozzávalót megtalál, ami a spirálozással kapcsolatos. A kedvelt GBC spirálozógéptől kezdve a fém és műanyag spirálokon keresztül az átlátszatlan és víztiszta előlapokig és hátlapokig. Nézzen be hozzánk és válasszon kiváló minőségű termékeink közül.