Hírek és közlemények

25 éve Magyarországon!
25 éve Magyarországon!

„Az Office Depot ars poeticaja, hogy egy helyen mindent be lehessen szerezni, ami az irodába kellhet, ráadásul diszkont áron!„

A hazai történetünk egészen 1997-ig nyúlik vissza, amikor megnyílt az első áruház a Pólus Centerben 4500 nm-en. Egy évvel később a második áruházunkat 1998-ban Törökbálinton 3300 nm-en, majd a harmadik Office Depot-ot 1999-ben Győrben nyitottuk meg. 


25 éve Magyarországon!
Az Office Depot magyarországi idővonala 1997-től.


Mivel az irodaszer kereskedelem újdonságnak számított Magyarországon, ezért hatalmas érdeklődés övezte minden egyes bolt nyitását. Olyan promóciók népszerűsítették az eseményt, mint például az, hogy az első 100 vásárlónak ajándék járt. Büszkék vagyunk rá, hogy sok mindenben élen jártunk, nálunk lehetett elsőként a lehető legjobb áron beszerezni az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő Malaga bőrfotelt, kedvező áron jutottak hozzá a vásárlók a Toshiba notebookokhoz és a szintén közkedvelt HP Photosmart 525 kamerához. Volt olyan áruház nyitásunk, ahol az izgatott vásárlók ezrei megrohamozták az üzletet, s majdnem bedöntve annak kirakatát.


Az Office Depot első körben a B2B, azaz üzleti felhasználó partnereket szolgálta ki, mivel az áruválaszték fókusza az ipari irodatechnika volt. Az internet erősödésével nyitnunk kellett a lakosság felé és idő közben az irodatechnika gépeket felváltották a többfunkciós megoldások, így egy eszközzel meg lehetett oldani a szkennelést, másolást és nyomtatást is. A lakosság felé fordulással bekerültek a szortimentünkbe a papír-írószer termékek és ennek köszönhetően már az iskolakezdés is jelentős eseménynek számított évről-évre az akciók között.


25 éve Magyarországon!

Office Depot Újbuda (2005.) és Office Depot Pólus (1997.)


A back to school-ként elterjedt promóció még szélesebbé tette a termék palettát, hiszen az iskolaszerek széles választékával vártuk vásárlóinkat, az iskolatáskák a mai napig sláger terméknek számítanak.


2004-ben lettünk hivatalosan hazai vállalatként már Office Depot Hungary Kft. és ezzel együtt megkezdődött a magyarországi terjeszkedés.”

A következő 2 évben 17 áruházra nőtt a kiskereskedelmi részlegünk. 2005-ben volt az Office Depot legsikeresebb üzletnyitása Budapesten a Király utcában. Ez volt a CITY Store koncepció, amely egy magyar ötletből nőtte ki magát. A 2005-ban megnyílt Király utcai City Store áruházunk akkoriban szembe ment a magyar és külföldi trendekkel, mivel nem egy bevásárlóközpontban nyílt, hanem Budapest belvárosában a magyar Broadwey-en. Sikerességét legfőképpen az mutatta, hogy már az első évben kimagasló forgalmat értünk el, és a teljes beruházási költség is megtérült.


A sikeres City Store koncepciónkat valósította meg az amerikai Office Depot Franciaországban és New-Yorkban is.


25 éve Magyarországon!

Office Depot Törökbálint (1998.) és Office Depot Király utca (2005.)


Az üzleti filozófiánkban a mai napig kiemelten fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és környezetvédelem. Célunk egy zöldebb jövő, éppen ezért olyan termékeket igyekszünk minél nagyobb számban forgalmazni, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek. 


2021-ben az Office Depot a BestByte magyar cégcsoport tagja lett mely döntésnek alapja az 1986 óta világszerte közismert márkanév és a mögötte zajló folyamatok. A két cég összefonódásával egy szélesebb vásárlókört tudunk elérni, kiszolgálni és a lehető legjobb árakon egy színes termék palettát kínálni. 


25 éve Magyarországon!

Office Depot Lurdy (2007.) és Office Depot Győr (1999.)


Az Office Depot a kezdetek óta hű maradt önmagához: Minden megtalálható nálunk, amely a munkához, iskolához esetleg hobbi tevékenységhez szükséges lehet. A BestByte nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vásárlói élmény még magasabb szintet érjen el. Az átalakulásnak köszönhetően az Office Depot ügyfelek a BestByte bolti és logisztikai lehetőségeiből is részesülnek: több átvételi pont, szélesebb áruválaszték és még jobb, gyakori akciók. Ezzel még hamarabb és olcsóbban juthatnak hozzá kedvenc termékeikhez, valamint olyan termékeket is a kosarukba tehetnek egy vásárlás során, amelyekre eddig nem volt lehetőség, a háztartási elektronikai cikkektől multimédiás termékeken át több ezer cikkel bővül az Office Depot választéka.    Akik pedig eddig a BestByte vásárlói voltak, élvezhetik az Office Depot széles irodaszer és egyéb munkához kapcsolódó termékkínálatát.


25 éve Magyarországon!



A 2022-es év is izgalmas kihívásokat tartogat számunkra: Folyamatosan fejlesztjük bolthálózatunkat, ezért a vásárlók egyre több helyen térhetnek be hozzánk, vagy vehetik át online rendelésüket. Kiemelt fókusz számunkra az, hogy vidéki vásárlóinkhoz is minél közelebb kerülhessünk. Logisztikai kapacitásaink további növelésével és modernizálásával a rendeléseket egyre rövidebb idő alatt juttatjuk el számukra, az egyre növekvő számú átvevőpont pedig még kényelmesebbé teszi a rendelésekhez való hozzájutást.


25 éve Magyarországon!

Office Depot és Bestbyte Székesfehérváron


További hírek