Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Tollak
Ceruzák és nyomósirónok
Markerek és szövegkiemelők
Táblamarkerek
Flipchart markerek
OHP markerek
Lakkmarkerek
Textilmarkerek
Üvegmarkerek
Permanent markerek
CD markerek
Szövegkiemelők

Táblamarkerek

(462 termék)
/ 20 oldal
/ 20 oldal

Táblamarker, táblafilc, krétafilc – a hagyományos tábla és kréta modern alternatívái

Táblamarker, táblafilc, krétafilc, folyékony kréta... Az elnevezésekből jól látszik, hogy ezek a termékek valamilyen módon a hagyományos táblákon használt kréta modern megfelelői. De melyik elnevezés mit takar, melyik termék pontosan mire használható?

Szárazon törölhető táblamarker

A táblamarker (vagy más néven táblafilc) kimondottan fehértáblákhoz (white board) vagy mágnestáblákhoz kifejlesztett speciális rostirón. (Ritkábban használatos elnevezés még a dry erase marker, szárazon törölhető filctoll vagy táblairón kifejezés is.) Tintájuk összetétele lehetővé teszi, hogy a tábla fényes, fehér felületén egyenletes, folyamatos, cseppmentes legyen a festék vonala. Az írás, rajz nem mázolódik el, azonban a fehér táblákhoz való speciális törlővel maradéktalanul eltávolítható.

 1. A folyamatos tintaáramlást elősegítő egyre fejlettebb technológiáknak köszönhetően gyakorlatilag folyamatos a legtöbb táblafilc tintaellátása, így használat előtt nem szükséges felrázni.
 2. A táblamarker természetesen papírra is fog, ott azonban hagyományos filctollként működik, tehát maradandó nyomot hagy.
 3. A tinta kevésbé érzékeny, mint a hagyományos filctollakban: ha véletlenül kupak nélkül felejtjük, akkor még órák múlva sem szárad be.
 4. Különböző hegyvastagsággal kapható.
 5. Nem csak darabonként vásárolhatjuk meg, táblafilc készlet is kapható webáruházunkban.
 6. Ára pár száz forint körül mozog, léteznek cserélhető betétes modellek is.

Krétafilc

Többféle elnevezés is használatban van erre a sokoldalúan felhasználható, kreatív termékre: krétafilc, krétamarker, folyékony kréta. Valóban kréta jellegű termékről van szó, hiszen „tintája” egyfajta oldott, színezett mészkő vagy gipsz, egy műanyag filctoll testbe töltve. Használata egyszerű és kényelmes, megszabadulunk a hagyományos kréta használatával együtt járó kellemetlen, kézre ragadó és mindenre rászálló krétaportól. Ráadásul a hagyományos krétánál szebben, dekoratívabban lehet vele írni.

 1. A krétafilc különösen alkalmas magas fényű, lakkozott felületekre történő íráshoz, például műanyagra, üvegre, fára, akár fémre is lehet vele írni, valamint természetesen a hagyományos táblákra is. (Vendéglőkben, bisztrókban gyakran láthatunk tetszetős kézírással, fekete palatáblán feltüntetett kínálatot – az ilyen táblákra is általában folyékony krétával írnak.)
 2. A krétamarker hegye metszett, így tetszőlegesen választható, hogy szélesen-vastagon vagy keskenyen-vékonyan írunk vele.
 3. Ellenáll az esőnek, vizes ronggyal viszont könnyen letörölhető.
 4. Az első használat előtt jól rázzuk meg a krétafilcet, hogy a festék megfelelően elkeveredjen. Ezután a száraz tollhegyet nyomjuk be a testbe, hogy a benne lévő szelep átengedje a tartályból a „tintát”, átnedvesítve a hegyet. Ezt a műveletet mindig ajánlott elvégezni, ha úgy érezzük, hogy nem jut elég festék a hegyre.
 5. A krétafilc nagy előnye a törölhetőség. A teljes száradás után (kb. 1 perc) egy mozdulattal le lehet mosni sima vízzel ugyanúgy, mint a hagyományos krétát.
 6. Felvetődik a kérdés, hogy fehértáblákhoz is alkalmas-e a folyékony kréta? Természetesen fog a fehértáblára is, és nedves szivaccsal le is törölhető róla. Használata e célra azonban csak alkalmanként ajánlott, ha nagyon változatos színekre van szükségünk, mert a krétapor hosszú távon beleülhet a tábla szabad szemmel nem látható réseibe, ahonnan szinte lehetetlen eltávolítani. Rendszeres használatra fehér táblákhoz az e célra kifejlesztett táblamarkereket javasoljuk.
 7. Változatos, fluoreszkáló színekben is kapható, jól olvasható fekete vagy világító táblán is.
 8. Kirakatok, egyéb üvegfelületek dekorálására, menük, árlisták készítésére, ablakok dekorálására kiválóan alkalmas.
 9. A gyerekek körében is igen kedvelt széles körű felhasználhatósága, eltávolíthatósága miatt.
 10. Extra tipp: ideiglenes testfestésre is tökéletesen megfelel, próbálja ki Ön is!