Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Laptop akció
Laptop Windows-zal
Kiegészítők
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
PC periféria
PC komponens
TOP márkák
Szoftver

Laptop akció

(57 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Laptop akció – alkalmi vétel, rendszeresen

Egy laptop akció keretében egy nem feltétlenül olcsó laptop árán is sokat spórolhatunk – ha egy amúgy drága, nagyon jó minőségű laptop olcsón is a miénk lehet. Miért ne várnánk kis időt a vásárlással, hogy a megfelelő időben – akciós áron - csaphassunk le a kiszemelt termékre? Természetesen a legtöbb laptop részletre is megvásárolható, de a jó időzítés is sokat számíthat. Ha akciósan vásárolunk, olyan, magasabb minőséget képviselő, több extrával felszerelt termékekhez is hozzájuthatunk, amelyeket nem biztos, hogy megengedhetünk magunknak. A kedvezményes ajánlatoknak természetesen nincsenek szigorú szabályai - az év minden napján találkozhatunk velük, azonban vannak időszakok, amikor az áron aluli vásárlás lehetősége valószínűbb a szokásosnál. Nézzük, melyek ezek!

Amikor a cégek új termékek piacra dobását tervezik, általában csökkentik az idősebb generációs gépek árait. Vagyis próbálnak a gyártók (és a kereskedők) a régebbi modelleken túladni, hogy az újabb gépek számára is helyet szoríthassanak a polcokon. Ezért érdemes lehet az új termékek megjelenése előtti hetekre időzíteni a régebbi modellek megvásárlását (a vadonatúj és az eggyel korábbi generációjú gépek közötti különbségek nem mindig akkorák, mint ahogy azt a gyártók szeretik hangoztatni, sőt van, hogy bizonyos sorozatok esetében a korábbi változatok jobbak, mint az újabbak). Vagyis jó ötlet lehet technológiai témájú cikkek, anyagok tanulmányozása, esetleg a hírlevelekre való feliratkozás, hogy tisztában legyünk azzal, milyen modellek érkezése várható a jövőben. Ezügyben jó iránymutatást jelenthet az éves rendes Consumer Electronics Show januárban, ahol a legnagyobb gyártók, mint a Lenovo, a HP, az Acer, vagy a Dell rendszerint bemutatják azokat a gépeket, amelyeket még abban az évben piacra dobnak. A júniusi Computex az új Asus és az MSI gépek bemutatkozásának, az október pedig az új Microsoft Surface és a Google Pixelbook gépek bejelentésének ideje.

Érdemes lehet figyelemmel kísérni a piaci folyamatok alakulását is, és azokhoz igazítani a vásárlás időpontját – számos tényező befolyásolja a laptop árak változását, és így az akciók felbukkanásának valószínűségét. Pl. az ellátási láncok nehézségei miatti globális chiphiány enyhülése az árak fokozatos konszolidációját eredményezi - ami akciók formájában ölt testet -, de a kriptovaluták bányászatnak visszaszorulásával a videókártya drágaság is enyhülni fog, így a gamer laptop árak is barátibbak lehetnek rövid időn belül.

Az iskolakezdési szezon környékén, augusztus vége felé rendszerint gyakoriak az akciók, mivel a diákoknak, egyetemistáknak ilyenkor új gépekre van szükségük, így a nyár vég, ősz eleje általában nagyszerű alkalom a vásárlásra – természetesen nem csak diákok számára.

Hagyományosan jó alkalmat kínálnak a vásárlásra a Black Friday-ra időzített akciók. A novemberi dátum Amerikában régóta nagy betűs ünnepnek számít – egyes államokban szabadságot kapnak erre a napra a közalkalmazottak -, de Magyarországon is egyre általánosabb, és remek alkalmat kínál a spórolásra. Természetesen nem árt sietni, mert a laptop árak ilyenkor akkora zuhanásokat mutatnak, hogy könnyen hiánycikk lehet egy-két menőbb notebook is. Jó alkalmat jelent az online vásárlóknak a november végén/december elején rendszeresített Cyber Monday is, amikor szintén nagy kedvezményekkel lehet elektronikai cikkekhez hozzájutni. A karácsonyi időszakban pedig szinte folyamatosak a leértékelések.

Természetesen, ha a nem, vagy alig működik a gépünk és a garanciális javítás sem lehetőség, érdemes azonnal újat vásárolni. Ha pl. gép felnyitása vagy lezárása esetén a képernyő villog, a billentyűzetből hiányoznak a betűk, az alapvető pótalkatrészek már a gyártó kínálatában sem elérhetők, ha a ragasztószalag tartja össze a gép egyes részeit, ha hiányoznak alapvető csatlakozók – mint pl. a HDMI -, ha a hardverhibák miatt kékhalált, összeomlásokat tapasztalunk, ne várjunk az akciós lehetőségekre: az összes laptop részletre is megvásárolható kedvezményes feltételekkel.