Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iroda kommunikációs papírok
Irodai papíráru
Nyomtatványok
Etikettek
Borítékok
Naptárak
Jegyzettömbök
Flipchart papírok
Iskolai papíráru

Flipchart papírok

(9 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Flipchart papír – a 21. századi „tábla”

Flipchart papír és tábla ma már nagyon sok oktatási intézmény, bemutató- és előadóterem, valamint iroda állandó kelléke, s a szemléltetés egyik legfontosabb modern eszköze. Míg régebben hagyományos iskolai táblákat, esetleg plakátokat, írásvetítőket használtak mindenütt az elhangzottak szemléltetésére, korunk elvárásainak sokkal inkább megfelelnek a flipchart eszközök, hiszen számos előnnyel rendelkeznek az előbb felsorolt, ma már kissé idejétmúlt megoldásokhoz képest. A flipchart tábla ára – ami magasnak nem mondható – hamar megtérül, s ha már beruháztunk a táblára, utána csak a papírt és a markereket kell folyamatosan pótolnunk. Amennyiben jó minőségű termékeket teszünk a kosarunkba, itt sokat spórolhatunk (például, ha a papír mindkét oldalát használhatjuk, vagy ha a marker nem szárad be, illetve nem fogy ki néhány használat után).

A flipchart papír tömbökben kapható – egy tömb általában húsz vagy harminc ívet tartalmaz. Fontos odafigyelni, hogy a papír lyukasztása „kompatibilis” legyen a táblánkkal. Ha biztosra szeretnénk menni, választhatunk univerzális lyukasztású tömböket is, illetve létezik öntapadós flipchart tömb is, amelyet az iroda szinte bármely felületén rögzíthetünk. A másik fontos szempont vásárlás során a flipchart papír mérete, amelyet szintén a tábla nagyságának figyelembevételével választhatunk ki.

E prezentációs eszköz használata igen egyszerű: felakasztjuk a lyukasztásnak megfelelően (vagy a ragasztható felület segítségével felragasztjuk) a flipchart tömböt a táblára, ha pedig teleírtuk az oldalt, az ívet hátra hajtjuk, vagy letépjük. Ha spórolni szeretnénk, és a papír is elég jó minőségű, az ívek mindkét oldalát felhasználhatjuk. (Fontos, hogy flipchart markereket használjunk, hiszen a kifejezetten erre a célra tervezett íróeszközök nem maszatolódnak és nem ütnek át az oldalon, mégis elég erős és vastag nyomot hagynak a papíron.)

A környezettudatosság jegyében már elérhető a piacon az újrahasznosított papírból készülő flipchart tömb, amely webshopunk kínálatában is megtalálható. Az elmúlt egy-két évtizedben a környezetvédelem egyre égetőbb kérdéssé vált, az életünk minden területén sorra születnek azok a termékek és megoldások, amelyek lehetőséget teremtenek arra, hogy mindenki a maga módján óvja a környezetét. Ide tartozik az újrahasznosított, illetve újrahasznosítható termékek előnyben részesítése a vásárlásaink során.

A flipchart papír (és tábla) több előnnyel is rendelkezik, ha a hagyományos iskolai táblával hasonlítjuk össze. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy egy könnyű, hordozható eszközről beszélünk, illetve szintén fontos különbség, hogy míg a hagyományos táblákról törlés után eltűnik minden információ, a papírra írt vagy rajzolt anyag megmarad, hosszú idő elteltével újra elővehető, ismét felhasználható. Ha csoportmunka zajlik egy foglalkozáson, az egyes csoportok levehetik, s akár egy másik helyiségben is megtölthetik tartalommal az oldalt, amelyet aztán a közös feladatmegbeszélés során könnyedén vissza lehet helyezni a táblára. Szintén a flipchart mellett szól, hogy pormentes, „tiszta” alternatíva a szemléltetésre, ugyanis használata során nincs szükség krétára. Ez nem csupán kényelmi szempontból számít nagy előnynek a hagyományos táblával szemben, hiszen manapság egyre többen szenvednek porallergiában, vagy élnek valamilyen légúti betegséggel. Ezeknek az állapotoknak sokat árthat a (kréta)por, így elmondható, hogy egészségügyi szempontokat figyelembe véve is kedvezőbb választás a flipchart tábla papír.

A flipchart tábla papír remek szolgálatot tehet oktatási intézményekben, előadótermekben, bemutatószobákban, illetve minden olyan helyen, ahol előadás, szemléltetés zajlik. Igaz, hogy egyre inkább elterjed a projektorral kivetített, PowerPoint vagy más program használatával készített prezentáció, azonban sok esetben hatékonyabbak azok a szemléltető megoldások, amelyek az előadás valós idejében készülnek, illetve a flipchart eszköz több lehetőséget ad az interaktivitásra: a közönség vagy a tanulók bevonására is. Jobban rögzül az a jegyzet, diagram vagy rajz a résztvevők emlékezetében, amelyet közösen készítettek el az előadóval vagy a csoport tagjaival, s az ilyen feladatok például egy iskolai tanórát is sokkal színesebbé, változatosabbá tesznek, mint a készen kapott, kivetített prezentációk.