Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iroda kommunikációs papírok
Irodai papíráru
Nyomtatványok
Etikettek
Borítékok
Naptárak
Jegyzettömbök
Flipchart papírok
Iskolai papíráru

Naptárak

(1 007 termék)
/ 42 oldal
/ 42 oldal

Barátunk a naptár

Könnyebb kézben tartani az életünket, ha van nálunk naptár. A formája tulajdonképpen mindegy. Lehet határidőnapló vagy zsebnaptár, de éppúgy megfelelhet egy sima asztali naptár is: az idősávokba be lehet írni a konkrét teendőket, az üres hátlapokra pedig jegyzetelhetünk.

Funkció

A naptár funkcióját egy mondatban is összefoglalhatjuk: akinek nincs esze, legyen legalább notesze. Ez a hagyományos megközelítés azonban csak részben igaz. Egy határidőnapló vagy akár falinaptár valóban segít megtervezni és szervezni az életünket otthon és az irodában egyaránt. Idősávos beosztása révén már a konkrét időponthoz írhatjuk a tervezett találkozóinkat, megbeszéléseinket, tennivalóinkat vagy a családi ünnepek időpontját. Segítségével nem feledkezünk meg szeretteink születés- és névnapjairól, szüleink házassági évfordulójáról, fontos megbeszélésekről, vagy éppen a szülői értekezletről. Ám mindezeken felül említsük meg egy extra előnyét is: a beírt teendők kipipálása elvégzésük után olyan jelentős jutalmazó és ösztönző erővel bír, hogy sok coach és életvezetési tanácsadó javasolja klienseinek a teendőlista írását, vagyis a naptár rendszeres használatát.

Digitálisan vagy papíron

Persze minden naptár csak akkor ér valamit, ha vezetik is. A papír alapú naptárak mellett igen elterjedt manapság az okostelefonok naptár funkciójának használata is. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai.

Az okostelefon naptár alkalmazása sok szempontból többet tud, mint egy hagyományos, példásul asztali naptár, azonban megvannak a korlátai. Sok olyan helyzet adódhat, amikor egyszerűbb kézzel leírni valamit, mint egy appot megnyitni, és a megfelelő helyre bepötyögni az információt. Különösen, ha zavaró körülmények is fennállnak: zaj van, utazunk, vagy épp a palacsintatésztát keverjük. A kézírás szabadságot és gyorsaságot ad. Magára az írásra nem is kell figyelni, ezért tudjuk agyunkban az információt félig már rögzíteni. A telefonba pötyögés a kutatások jelenlegi állása szerint kevésbé segíti elő az információ memóriánkban való rögzítését.

A hagyományos naptár mellett szól az is, hogy nem szükséges hozzá Wifi, és nem merül le. Egy megbeszélésen, tárgyaláson fontos szempont a külső megjelenés, a környezet, mert üzletfeleink ezekből is információt kapnak rólunk. Egy szép kivitelű, elegáns, gondosan vezetett naptár profizmust, precizitást sugall, ami hozzájárulhat a rólunk kialakult kedvező képhez, ezáltal a tárgyalás sikeréhez. Az asztali és a falinaptár pedig akár mutatós dekoráció is lehet.

Párhuzamos használat

Vannak, akik a papíralapú és az okostelefonos naptárt párhuzamosan vezetik. Ez azért hasznos, mert a másnapi teendőket, időpontokat újra át tudjuk tekinteni, amikor átírjuk azokat a digitális naptárunkba. A programok és a teendők ezáltal jobban rögzülnek és közben van lehetőségünk a másnapi feladatainkat kicsit átgondolni, fejben ráhangolódni. A kétféle rögzítési mód arra is lehetőséget ad, hogy bizonyos dolgokat, feladatokat az egyikben, egyéb fajtákat pedig a másikban vezetjük. Itt a következetesség a kulcs: a másik kategóriába való átcsúszás zavart és bosszúságot okozhat.

Óriási választék

Az Office Depot webáruházában több mint 200 féle asztali és falinaptár, speditőr naptár, határidőnapló közül választhat. A határidőnaplókat és naptárakat magánszemélyeknek és céges ügyfeleknek egyaránt ajánljuk. A speditőr naptár is igen népszerű irodai kellék. Nem található rajta más információ, mint az adott – valamint az előző és következő – hónap napjainak dátuma, és hogy az a hét melyik napjára esik éppen. Egy kis piros keret áthelyezésével jelölhetjük ki az aktuális dátumot. Népszerűségének kulcsa az egyszerűség és áttekinthetőség, ami igen fontos a napi munkamenet során.

Más naptár való a konyhába, más az irodába, és akkor a gyerekek egyedi igényeiről még nem is beszéltünk. Mindegy, hogy heti vagy napi beosztásban dolgozik valaki, nálunk biztosan megtalálja a kedvére való terméket.

Asztali naptárakból szintén bőséges a választék. Megtalálhatók nálunk a hagyományos fehér lapos, magyar naptárhálós, holdnaptárral ellátott naptárak, de egyéb színekből is választhatnak vásárlóink. Aki modernebb kialakításra, különböző hangulatú képekre vágyik, az is rengeteg téma és stílus közül választhat. Naptáraink természetesen a névnapok, ünnepnapok feltüntetésével készülnek, magyar nyelvű naptárhálóban.