Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Home Office fejléc
Home Office fejléc

A hatékony home office környezet

A mindennapjainkba hirtelen berobban home office munkavégzés során hamar kiderült, hogy a hatékony otthoni munkavégzéshez sokkal több feltételre van szükségünk, mint pusztán otthon bekapcsolni a wifis céges laptopot. A munkaidő jelentős részét rabolhatja el a technikával való küzdelem, vagy az ergonómia hiányából eredő gyakori vagy hosszú szünetek kényszere.

Egy nagy képernyős monitor, billentyűzet csatlakoztatása sokkal kényelmesebbé teszi a munkát. A professzionális online kommunikációhoz elengedhetetlen egy zajszűrős headset. A pillanatnyi áramingadozásokból eredő internet szakadások megelőzhetők egy szünetmentes áramforrással. A stabil internet kapcsolatot a router és számítógép vezetékes összeköttetésével lehet biztosítani. Vezetéknélküli routert kiválasztásánál figyelembe kell venni milyen távol van tőle a gép. Ha szükséges, akkor jelerősítőt kell alkalmazni, hogy a legeldugottabb zugokban is tökéletes legyen a jelerősség. Kulcsfontosságú egy kényelmes szék használata. Az irodai székek egyik kevésbé ismert mutatója, hogy napi hány óra igénybevételre ajánlják. Az átlagos otthoni székeken pár óra munka már hátfájást okoz. A hosszú távra berendezkedésnél az igényekhez igazodó asztal beszerzése is meghálálja magát. A munkaterület megfelelő megvilágítási szintje megelőzi a fejfájást, a hunyorgást, a szem korai elfáradását. Szükség lehet nyomtatási, szkenelési vagy akár fénymásolási lehetőségre. Egy kis méretű multifunkciós géppel mindez megoldható. A bizalmas dokumentumok tárolása egy akár tűzbiztos kis lemezszekrényben megoldható. A szükségtelenné vált dokumentumokat pedig egy iratmegsemmisítő beiktatásával megnyugtató módon dobhatjuk a hulladékok közé.